欢迎访问浙江成考网! 本网站为民间交流网站,主要为广大考生提供报考指导服务,网站信息仅供学习交流使用,官方信息以浙江省教育考试院www.zjzs.net为准。
  • 咨询电话:0571-85223122
城市:
成考系统:
所在位置:浙江成考网 > 试题题库 > 高起专 > 正文

2019年浙江成人高考高起专英语考试真题预测

2019-10-21 10:47:55   来源:浙江成考网    点击:
作者:赵老师

  2019年浙江成人高等学校招生全国统一考试高起专试题英语预测

  考生可以关注【浙江成考微信公众号】回复资料即可获得成考最全通关宝典。

  第Ⅰ卷(选择题, 共105分)

  一、语音知识(共5题;每题1.5分,共7.5分。)

  在下列每组单词中,有一个单词的划线部分与其他单词的划线部分的读音不同。找出这个词。

  1. A. heat B. break C. break D. peace

  2. A. father B. thief C. neither D. thus

  3. A. bear B. wear C. pear D. hear

  4. A. use B. excuse C. button D. music

  5. A. alow B. power C. brown D. below

  二、词汇与语法知识(共1.5小题;每题1.5分, 共22.5分)

  从每小题的四个选择项中,选出最佳的一项。

  6. —Was the gentleman’s name David?

  —No. I don’t think so, but go on, please.

  A. many thanks B. I’d like to

  C. not at all D. never mind

  7. Our manager is not in right now. Can I a message ?

  A. leave B. take

  C. give D. write

  8. George ought to have arrived this time.

  A. during B. on

  C. in D. by

  9. Once Johnny starts painting a picture, he won’t stop until it .

  A. had been finished B. was finished

  C. is finished D. will be finished

  10. The girl is waiting for her aunt on side of the road.

  A. other B. the other

  C. another D. one other

  11. I never seem to have any time with my parents.

  A. to spend B. spent

  C. having spent D. spend

  12. —The story is too hard to understand.

  —Yes , it’s short and there aren’t many new words in it.

  A. since B. because

  C. if D. though

  13. — will John get to the company?

  —In three hours.

  A. How soon B. How long

  C. How often D. How fast

  14. They all looked so happy. They have succeeded after so many failures.

  A. must B. would

  C. should D. could

  15. I came across this old book while I my room.

  A. clean B. will clean

  C. have cleaned D. was cleaned

  16. Tom is than George, but John is the of the three.

  A. tallest; taller B. taller; tallest

  C. tall; taller D. taller; tall

  17. The teacher asked all the students in the class to keep their eyes for a minute.

  A. close B. closed

  C. to close D. closing

  18. In the last five years the city out rapidly in all directions.

  A. has spread B. has been spread

  C. was spread D. spread

  19. I think Vic feels surprised by the fact I’m smarter than he is.

  A. why B.which

  C. when D.that

  20· A good teacher must be too strict too weak.

  A. either; or B.neither; nor

  C. not only; but also D.both; and

  三、完形填空(共15小题;每题2分, 共30分。)

  通读下面的短文,掌握其大意。然后,从每小题的四个选择项中选出可填人相应空白处的最佳选项。

  In the past, I always thought that being a teacher was an easy job.But I changed my 21 when I became a part-time teacher.About four years ago, Richard asked me 22 , I could help teach his Students how to make a website about themselves.

  I 23 because computer is what I do well and I didn't think teaching computer would be that 24 .

  But when I taught Richard's class, some of the students 25 with their friends while I was explaining how to do something. At first I just got angry with them, 26 Richard taught me to think why they were doing this. He said that if he was 27 a lesson and the students were not listening, then he was angry with 28 for not making the lesson clear or interesting for them.It old him that I didn't 29 his idea.He then asked me if I had ever 30 the same thing. That made me stop.Of course I had!

  If any Of my past teachers are 31 this, I want to say sorry if I sometimes played around in the class 32 you were teaching. I didn't think how that would make you feel. I promise I will do my best to be a good 33 in the future. Please help us when we don't understand and most 34 don't be quick to be angry when we fail. 35 of us are perfect but with your help we can be successful.

  21.A.plan B.decision C.choice D.mind

  22·A.where B.why C.whether D.when

  23·A.agreed B.failed C.obeyed D.admitted

  24·A.dangerous B.wise C.interesting D.hard

  25·A.performed B.worked C.chatted D.travelled

  26·A.or B.but C.for D.and

  27·A.taking B.teaching C.learning D.preparing

  28.A.itself B.me C.them D.himself

  29·A.exchange B.like C.know D.receive

  30·A.accepted B.said C.done D.thought

  31.A.reading B.meaning C.writing D.saying

  32.A.when B.until C.after D.since

  33.A.worker B.student C.businessman D.engineer

  34.A.seriously B.probably C.surprisingly D.importantly

  35.A.None B.Any C.Most D.All

  四、阅读理解(共15小题;每题3分, 共45分。)

  阅读下列短文,然后根据短文的内容从每小题的四个选择项中选出最佳的一项。

  A

  When I was at school, our teacher told the class “You are what eat.” My friends and I would laugh and call each other “hamburger”(汉堡)and “biscuits”. Our teacher was trying to show us the Importance of eating the right food to stay healthy.

  This was 30 years ago when there big movements to make British people healthier. We started to Potatoes had no taste at all. But after a while I started to prefer healthier food because I felt stronger and I didn’t get sick so often.

  So we agree that you become what you eat. Do you know what your friends eat just by looking at them? When you know the effects of different type of food, you can use your knowledge well and eat what you want to become.

  Food has been so important to our health. Everyone has their own advice to give, which they have read about or have been told by older people. However, some of these pieces of advice seem to disagree with each other. For example some say “Eating chocolate maker you fat,” while other say “Chocolate contains the important minerals(矿物质)like iron and magnesium(镁).” In fact, what we need to find out is what type of chocolate to eat and how much of it to eat.

  36.What did the teacher mean by “You are what you eat” in Paragraph 1?

  A.It’s fun to be called hamburger or biscuits.

  B.Your life looks like what you eat.

  C.It's important to eat what you like.

  D.Your health depends on what you eat.

  37.Which of the following does author probably like now?

  A.Boiled potatoes. B.Fired chicken.

  C.French fries. D.whole milk.

  38.What is the author's opinion advice?

  A.Refuse it if you don't like it.

  B.Pass it to your friends.

  C.Accept it if you have read about it.

  D.Consider it when making your decision.

  B

  Nancy wanted make good use of her spare time. So she decided to work for the underdog.Fer the past several years, she has been putting her experience and energy to help disadvantaged(条件差的)high school student.

  Nancy knew that her knowledge would be best shared in a one-to-one situation. She found her perfect match in Operation Jump Start(OJS).

  OJS was founded in 1994 in Long Beach, California, with the goal of helping students reach for higher education. It pairs students with experienced volunteers(志愿者), and provides them with workshops on writing, leadership development, and guided tours of various colleges.

  Since its start, OJS has helped 80 students graduate from high school, with 95 percent moving on to higher education.

  Nancy and the girl, Yanira, spent most of their time on school work. Together the two often went to museums, zoo, the movies, and concerts; they even sang in the school holidays how together!

  "I know I’m not like any one else in Yanira's life, ” Nancy says, "It's been great to get to know her and to watch her change, grow, and learn.

  Much to Nancy’s excitement, Yanira plans to attend John Jay College New York City, where Nancy’s father taught for his whole life. “These her dream, and if she gets accepted l hope to travel to New York with her and show her around, ” Nancy says.

  39.The word“underdog" in Paragraph 1 probably refers to .

  A.smart high school students。

  B.dogs that are not liked by their owners

  C.students who need help to succeed

  D.poor company workers

  40.What is Operation Jump Start(OJS)in the test?

  A.It's a company providing jobs for people like Nancy.

  B.It's program training volunteers.

  C.It's a school teaching leadership skills.

  D.It's an organization helping high school students.

  41.Who is Yanira in the story?

  A.A volunteer OJS supported. B.A student Nancy helped

  C.A teacher from John Jay College. D.A relative of Nancy's

  42.According to the text, Nancy feels great to see Yanira .

  A.make progress B.travel to New York

  C.go to college D.sing in the holiday show

  C

  A world like no other—perhaps this the best way to describe the world of the rainforest. No Rainforest the same—yet most rainforests can found in the small land area 22.5 degrees north and 22.5 degrees south of the Equator(赤道). You can find rainforests in South America and Indonesia. Other rainforests exist further from the Equator, in Thailand and Sri Lanka.

  Rainforests have a great role play in supporting the world. They are home to a rich variety of plants, Birds and animals. Can you believe that 480 varieties of trees may be found in jus t one hectare(公頃)of

  rainforest? These forests have around 50% of all the plants, birds and animals on Earth.

  Rainforests have their own perfect way for living.The tall trees make a huge umbrella of branches and leaves which protect themselves, smaller plants, and the forest animals from heavy rain, dry heat from the sun and strong wind. Rainforest trees grow in such a way that their leaves and branches, although close together, never actually touch those of another trees. Scientists think this is a way to prevent the spread of any tree diseases and make life more difficult leaf-eating insects(昆虫). To live in the forest, animals must climb, jump, or fly across the branches and trees.The ground floor of the forest is not all leaves and bushes, like in films, but actually fairly clear.It is where leaves become food for the trees and other forest life.

  Rainforests around the world are disappearing at a high speed. A few thousand Years ago, rainforests covered as much as 12% of the land surface on Earth, but today this has fallen less than 5.3%. We hope that the world governments work together with scientists to use their power and knowledge to keep the rainforests for our existence.

  43.According to the test, we can find rainforests in .

  A.Britain B.Thailand

  C.Canada D.U.S.A

  44.Why are rainforests important to the world?

  A.They can provide food for different kinds of insects.

  B.They can lower the temperature around the Equator.

  C.They are home to various kinds of plants and animals.

  D.They produce the best wood house building.

  45.What can be seen in a rainforest according to the text?

  A.Leaves and branches of a tree never actually touch those of the other trees.

  B.Tree diseases make life more difficult for leaf-eating insects.

  C.Tall trees protect themselves from forest animals with their branches.

  D.The ground floor is all covered leaves and branches.

  46.How much of the land surface on Earth is covered by rainforests?

  A.More than 50% B.Nearly 12%

  C.Less than 5.3% D.Around 22.5%

  D

  

浙江成人高考

 

  47. How many people on average would marry the same person again?

  A.42% B.48%

  C.68% D.20%

  48.In which country are respondents over 45 more likely to feel happily matched than younger people?

  A.The U.S. B.France

  C.India D.Canada

  49.In which country do people get married younger than in most other countries?

  A.The Philippines. B.Germany

  C.Italy D.China.

  50.Which country has the lowest percentage of happy couples?

  A.Australia. B.Malaysia.

  C.Spain. D.The Netherlands.

  第Ⅱ卷{非选择题,共45分)

  五、补全对话(共5句;每句满分为3分,共15分。)

  根锯中文提示,把对话中缺少的内容写在线上。这些句子必须符合英语表达习惯。打句号的地

  方,用陈述句;打问号的地方,用疑问句。

  提示;Bill到商店买L号的黄衬衫,得知该颜色衬衫已售完,想看看蓝的·售货员说蓝色今年很

  流行,他试穿后决定买下。

  (Bill=B; Shopping Assistant=A)

  A:Can I help you, sir?

  B:Yes. I’m looking for a yellow shirt.

  A: 51 ?

  B:Size L.

  A:Sorry. The yellow ones of your size 52 .

  B:It’s a pity. Do you have that size blue then?

  A:Yes. Blue 53 this year.

  B:Well. 54 ?

  A:Sure. Look! It fits you well.

  B:Yes, it dose 55 ?

  A:150 yuan.

  B:OK. I’ll take it.

  六、书面表达(满分30分)

  假设你是李华,你的笔友Tom想知道中国学生怎样过暑假。你写信告知你的暑期计划并询向地

  的安排。你的计划是:

  1.与父母外出旅行;

  2.看车展;

  3.读一本英文小说(novel)。

  注意:词数应为100左右

  June 1st

  Dear Tom,

  Looking forward to your reply.

  Yours,

  Li Hua

  参考答案

  一、语音知识(共5小题;每题1.5分,共7.5分)

  1.C 2.B 3.D 4.C 5.D

  二、词汇与语法知识(共15小题;每1.5分。共22.5分)

  6.D 7.B 8.D 9.C 10.B 11.A 12.D 13.A 14.A 15.D

  16.B 17.B 18.A 19.D 20.B

  三、完形填空(共15小题;每2分,共30分。)

  21.D 22.C 23.A 24.D 25.C 26.B 27.B 28.D 29.D 30.D

  31.A 32.A 33.B 34.D 35.A

  四、阅读理解(共15小题;每3分,共45分。)

  36.D 37.A 38.D 39.C 40.D 41.B 42.A 43.B 44.C 45.A

  46.C 47.C 48.A 49.A 50.B

  五、补全对话(共5句;每句满分为3分,共15分。)

  51.What’s your size

  52.Have sold out

  53.popular

  54.Can I try it on

  55.How much is it

  六、书面表达(满分30分)

  One possible version:

  June 1st

  Dear Tom,

  Glad to have received your letter, in which you ask me about my plan for the coming summer vacation. Now let me tell you in details.

  At first, I will on a five-day travel to Beijing with my parents. We will visit the Great Wall, Tiananmen Square, the Forbidden City and other famous places there. After that, I will attend a motor show with my best friend Wang Ming, who is a big fan for roadster. Besides, I’m going on read an English novel which by Jane Austin. How about you? What’s your plan for summer vacation?

  Looking forward to your reply.

  Yours,

  Li Hua

注:详细内容及信息以浙江省教育招生考试院为准

未经授权不得转载,如需转载请注明出处。

转载请注明:文章转载自 浙江成考网 [http://www.zjckw.org/]
本文关键词: 浙江成人高考  
本文地址:http://www.zjckw.org/show-412-6873-1.html

上一篇:2015年浙江成考高起点英语考试真题(非选择题)
下一篇:最后一页

浙江成人高考提升便捷服务
距2020全国成人高考:还剩 342
【请广大考生提前备考】
加入浙江成考公众号
浙江成考网
微信公众号
(扫一扫加入)
加入浙江成考交流群

扫一扫加入微信交流群

与考生自由互动、并且能直接与资深老师进行交流、解答。